Hoe word ik weer fit na de tweede bevalling?

Als je het internet moet geloven kun je binnen 6 weken na de bevalling weer helemaal fit zijn. Dan moet je natuurlijk elke dag 6 uur sporten en flink diëten; het liefst onder begeleiding van een personal coach. Die 6 weken zijn bij mij al ruim voorbij en ik ben nog steeds niet super strak. Nou was ik dat ook niet om mee te beginnen, maar ik was wel trots op het lijf wat ik na de eerste bevalling had overgehouden. Ook dankzij een grote verandering in mijn levensstijl; meer sporten en gezonder eten. Ook dit keer wil ik weer gewoon fit worden. Niet super strak, niet super afgetraind of dun, maar gewoon fit. Ik heb het vlak na de bevalling zelf geprobeerd, maar ik heb gewoon een stok nodig achter de deur. En die stok vond ik in Personal Body Plan. 

 

Wat is Personal Body Plan?

6 maanden lang word je op afstand begeleid door een coach. Daar heb je dagelijks contact mee en elke werkdag krijg je een “gedragsles”. In deze lessen krijg je meer inzicht in je gedrag ten opzichte van eten, training en motivatie. Ook houd je dagelijks je voeding bij, krijg je trainingsschema’s en word je geholpen met het maken van keuzes met voeding. Je kiest volledig zelf wat je eet en zolang je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en onder je caloriebehoefte blijft die dag, kun je eten wat je wil.

Wat is het plan voor mij?

Zoals ik al zei, is het een stok achter de deur. Ik ben nu anderhalve maand bezig en qua kilo’s nog niet veel kwijt. Daar staat wel tegenover dat mijn kleding ruimer zit, dat mijn gezicht smaller is geworden en dat ik fitter en sterker ben geworden. Sterker in de zin dat ik fysiek sterker ben geworden, maar ook mentaal. Ik kan beter omgaan met stress, zit beter in mijn vel en accepteer mijn lichaam meer zoals het is. Ik begon met het plan met de intentie om veel en blijvend af te vallen, omdat ik mijn lichaam niet mooi vond. Nu zie ik juist alles wat mijn lichaam voor me doet en wil ik het goed onderhouden. Ik wil het voeden met goed eten en trainen om het sterker te maken.

Ik werk aan mijn lichaam omdat ik ervan houd en niet omdat ik het niet goed genoeg vind. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik nog steeds wat strakker in mijn vel wil zitten en graag mijn zwangerschapskilo’s kwijt wil. Ik heb nog steeds een hoop kleding van voor de zwangerschap wat ik nog aan wil. Tot nu toe ben ik erg blij met mijn plan en denk ik zeker dat het me vooruit helpt. Als je het leuk vindt om updates te ontvangen van hoe het gaat met mijn Personal Body Plan, laat het mij dan weten in de comments!

Wat doe jij om in shape te blijven?

Volg mijn blog gemakkelijk met Bloglovin

 

12 gedachten over “Hoe word ik weer fit na de tweede bevalling?

  1. Goed bezig! Ik heb een tijd lang BenFit gevolgd en ben daar heel veel mee afgevallen. Nu eet ik eigenlijk nog steeds via deze richtlijnen met af en toe iets lekkers. Bewegen blijft lastig omdat ik nog steeds bekkeninstabiliteit heb. Veel wandelen en fietsen en een keer per week squashen is nu maximaal. Leuk om af en toe een update te lezen!

    1. Bekkeninstabiliteit is inderdaad erg naar, kan me voorstellen dat sporten dan lastig is. Goed dat je nog steeds volgens de richtlijnen eet, uiteindelijk is het resultaat alleen blijvend als je ook een blijvende verandering hebt 😊

  2. Knap van je! Ik wil na mijn bevalling ook lekker gaan bewegen. Ik zal nooit heel strak worden want daar ben ik niet gedisciplineert genoeg voor maar fit worden zou ik wel heel graag willen! En ja ik vind het leuk om jouw updates te lezen hoor!

    1. Ik verwacht ook niet super strak te worden, maar ben benieuwd hoe ver ik kan komen 😊 bewegen vond ik vroeger echt verschrikkelijk maar inmiddels mis ik het ontzettend als ik een workout oversla

  3. Wat goed! Ik had er nog nooit van gehoord. Ik sport 2 á 3 keer in de week. Ik doe nu op de sportschool een programma met een pers.trainer, 2x in de week voor 2 mnd, kon je voordelig met je sportabonnement nemen. Moet zeggen dat ik het echt superleuk vindt en ook een stok achter de deur. Ik moet nu wel gaan, want ik heb nu een afspraak met iemand op een bepaalde tijd. Ik hoef ook niet een strak Fajah lijf, maar gewoon fit & sterk! En wat strakker;)

    1. Oh echt een personal trainer is ook wel een luxe hoor! Dat zou ik ook wel willen, nu doe ik het met een trainer op afstand 😉 en idd, fit en sterk is toch al heel mooi (en een beetje strak is altijd leuk meegenomen haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge