Dinsdags heb ik mijn vaste “ondernemers-dag”. Die dag ben ik niet aan het werk voor mijn “werkgever”, maar werk ik voor mezelf. De kindjes zijn naar mijn schoonmoeder (mijn dank is groot!) en ik kan me die dag volledig richten op wat ik wil doen voor mijn eigen bedrijf. Ben je ook benieuwd hoe een gemiddelde werkdag als ondernemer eruit ziet? 

Ik vind het nog steeds heel bijzonder, als ik tegen iemand zeg dat ik mijn eigen bedrijf heb. Inmiddels ben ik ruim een maand ingeschreven bij de KvK en heb ik mijn eerste klanten geholpen. Maar wat doe ik nou eigenlijk op zo’n werkdag?

IMG_1482De tijd dat ik opsta verschilt nog wel eens, maar meestal is dat tussen 6.30 en 7.00; afhankelijk van de tijd dat de kinderen wakker zijn. Dan kleden we ons aan en als we beneden komen zorg ik natuurlijk eerst dat de kinderen voorzien zijn van ontbijt. Zodra zij dit op hebben (of in ieder geval zodra Fenne de fles op heeft, Sophie kan gelukkig zelf eten) ontbijt ik ook en dan vertrekken we naar mijn schoonmoeder. Daar drink ik een kopje koffie, ik neem afscheid van de kindjes en dan begint mijn werkdag.

Thuis start ik de computer op, lees ik mijn mail (daar ben ik nu nog lekker snel mee klaar) en pak ik nog een kopje koffie. Die kopjes koffie ga ik niet elke keer benoemen, want daar gaan er behoorlijk wat van doorheen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan zeg maar ;). Vervolgens werk ik aan de opdrachten die ik van klanten heb gekregen. Zo was ik vandaag bijvoorbeeld bezig met de vertaling van een website van een “vloergieter”; ik weet nu veel meer over vloeren en zo leer ik elke keer weer wat nieuws!

Nadat ik heb gewerkt aan opdrachten voor klanten, eet ik wat en luister ik een inspirerende podcast of kijk ik TEDtv. Na de lunch ga ik op zoek naar nieuwe klanten, werk ik mijn administratie bij en werk ik aan mijn Social Media uitingen. Ondertussen ben ik ook nog druk bezig met de ontwikkeling van mijn website, logo en huisstijl. Ook mijn hoofd ratelt maar door met allemaal ideeën wat ik ook nog kan doen met mijn bedrijf. Voor ik het weet is het alweer 16.00 uur en ga ik de kinderen weer ophalen. Een dag is eigenlijk veel te kort om alles voor je bedrijf te kunnen doen, maar ik vind het ook heerlijk om weer van Sophie en Fenne te kunnen genieten en in de avond gaat de laptop weer aan om ook nog even te bloggen 😉

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Volg mijn blog gemakkelijk met Bloglovin