Dé tip om je beter te voelen

Iedereen heeft wel eens zo’n dag dat het even tegen zit. Soms meerdere dagen achter elkaar. Dan weet je gewoon niet meer wat je met jezelf aan moet en kun je je nergens toe zetten. Het enige wat je die dag wil doen, is op bed liggen met de dekens over je hoofd en slapen zodat de volgende dag snel komt en je weer een leuke dag hebt. Misschien heb je die dagen niet, dat kan natuurlijk ook en dan heb je ontzettend veel geluk. Óf je past de tip al toe die ik je vandaag wil geven; dan kan ik alleen maar zeggen: GOED BEZIG!!  Voor iedereen die zich (op regelmatige basis misschien) wel eens down voelt, lees vooral even verder. 

Van dingen voor mijzelf (of mijn kinderen) kopen vrolijk ik meestal best wel op. Een leuk nieuw shirtje, jurkje of rokje. Of een nieuw oogschaduw palet, een lipstick, een geurtje of nagellak (die ik vervolgens niet draag…). Ook nieuwe stationary doet het bij mij goed om mezelf op te vrolijken of een mooie bos bloemen. Maar door dit soort dingen voor mezelf te kopen, vrolijk ik meestal maar tijdelijk op. Op de lange termijn is het meestal weer een nieuw “ding” wat op de stapel met andere dingen kan en me soms zelfs belemmerd om vrolijk te zijn.

Inmiddels heb ik ontdekt dat ik nóg vrolijker word, als ik dingen voor iemand anders doe. Een kaartje sturen om iemand op te vrolijken of een klein cadeautje voor iemand anders te kopen. Gewoon naar iemand luisteren op het moment dat ze het nodig hebben. Het hoeft niet iets groots of duurs te zijn, een klein gebaar heeft vaak al een groots effect. Op diegene die het krijgt zonder het te verwachten, maar vooral ook op jezelf. Ik voel me beter door te géven, dan te nemen. Natuurlijk blijft het leuk om zelf een cadeautje te krijgen (of aan mezelf te geven) maar iets voor iemand anders doen heeft een langere tijd effect.

Wat  is het laatste wat jij voor iemand anders hebt gedaan?

Volg mijn blog gemakkelijk met Bloglovin

9 gedachten over “Dé tip om je beter te voelen

  1. Dit vind ik een heel mooi gebaar. De eccentie van geluk zit inderdaad niet in kopen. Waar geluk althans. Voor mij zit het in een lachje, een blik of een geur. Voor een ander iets doen is ook ontzettend waardevol. Ik hielp laatst mijn zus met haar tweeling. Daar heeft ze het erg deuk mee & ik besloot spontaan langs te gaan om te helpen.

  2. Helemaal waar. En dat zouden we (ik) meer moeten doen. Ik probeer er te zijn voor mijn familie en vrienden. Zo heeft mijn beste vriendin tijdens haar zwangerschap een “free card” om zo vaak als ze wil te komen eten. Als ze te moe is om zelf te koken of geen zin heeft of niet weer waar ze trek in heeft, dan schuift ze aan. Gewoon tussen de chaos en gewoon wat de pot schaft, maar het voelt wel fijn om haar op deze manier een beetje te kunnen helpen tijdens haar zwangerschap.

    1. Wat een ontzettend leuk gebaar! En het geeft je ook meteen al heel veel terug: haar gezelschap, blijdschap en voor jou ook een fijn gevoel dat je haar kunt helpen 😊❤

  3. Mooi dat je een ander meer gunt dan jezelf. Het is goed om soms even stil te staan bij hoe je anderen zo blij kunt maken met slechts een paar kleine dingen. Maar ik vind ook dat je ook zeker blij mag zijn met jezelf! 🙂 Zeker als je zoveel voor andere doet, als ik je verhaal mag geloven! 🙂

  4. Mooi, eigenlijk een heel eenvoudig goed idee. Ik moet bekennen… ik koop toch meestal wat voor mijzelf of mijn kinderen. Ga het toch eens proberen. Waar ik wel vaak van opvrolijk, is bijvoorbeeld iemand voorrang verlenen of voor laten gaan in de supermakrt bijvoorbeeld. leuk als het dan een beetje dankbaar wordt ontvangen.

    1. Dat is ook een klein gebaar naar een ander wat voor jezelf veel geluk kan brengen. Zulke dingen is toch fijn en je blijft er blij van! (En je maakt de wereld een beetje fijner) Ga zo door 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge