Iedereen heeft wel eens zo’n dag dat het even tegen zit. Soms meerdere dagen achter elkaar. Dan weet je gewoon niet meer wat je met jezelf aan moet en kun je je nergens toe zetten. Het enige wat je die dag wil doen, is op bed liggen met de dekens over je hoofd en slapen zodat de volgende dag snel komt en je weer een leuke dag hebt. Misschien heb je die dagen niet, dat kan natuurlijk ook en dan heb je ontzettend veel geluk. Óf je past de tip al toe die ik je vandaag wil geven; dan kan ik alleen maar zeggen: GOED BEZIG!!  Voor iedereen die zich (op regelmatige basis misschien) wel eens down voelt, lees vooral even verder. 

Van dingen voor mijzelf (of mijn kinderen) kopen vrolijk ik meestal best wel op. Een leuk nieuw shirtje, jurkje of rokje. Of een nieuw oogschaduw palet, een lipstick, een geurtje of nagellak (die ik vervolgens niet draag…). Ook nieuwe stationary doet het bij mij goed om mezelf op te vrolijken of een mooie bos bloemen. Maar door dit soort dingen voor mezelf te kopen, vrolijk ik meestal maar tijdelijk op. Op de lange termijn is het meestal weer een nieuw “ding” wat op de stapel met andere dingen kan en me soms zelfs belemmerd om vrolijk te zijn.

Inmiddels heb ik ontdekt dat ik nóg vrolijker word, als ik dingen voor iemand anders doe. Een kaartje sturen om iemand op te vrolijken of een klein cadeautje voor iemand anders te kopen. Gewoon naar iemand luisteren op het moment dat ze het nodig hebben. Het hoeft niet iets groots of duurs te zijn, een klein gebaar heeft vaak al een groots effect. Op diegene die het krijgt zonder het te verwachten, maar vooral ook op jezelf. Ik voel me beter door te géven, dan te nemen. Natuurlijk blijft het leuk om zelf een cadeautje te krijgen (of aan mezelf te geven) maar iets voor iemand anders doen heeft een langere tijd effect.

Wat  is het laatste wat jij voor iemand anders hebt gedaan?

Volg mijn blog gemakkelijk met Bloglovin