Een van de redenen dat ik met deze rubriek ben gestart, is omdat ik heel graag de inspirerende boeken die ik lees met je wil delen zodat jij er hopelijk ook door geïnspireerd raakt! Het boek wat mijn ondernemende leven echt ontzettend heeft beïnvloed is het boek Start with Why van Simon Sinek. Dit boek leest lekker snel weg en geeft ontzettend veel inzicht in waarom sommige bedrijven zo’n trouwe groep volgers hebben (zoals Apple). Door dit boek ben ik op een andere manier naar mijzelf en mijn bedrijf gaan kijken, dus ik kan al meteen zeggen dat ik het een enorme aanrader vind! 

Kijk eerst WAAROM je iets doet

Het hele boek herhaalt eigenlijk het volgende: als je begint bij de reden waarom je überhaupt bent gaan ondernemen én wanneer je daar ook helder over bent naar je potentiële klanten, dan trek je vanzelf de juiste mensen aan. Heel simpel en eigenlijk ook heel logisch, maar waarom is dan bij zoveel bedrijven helemaal niet helder wáárom ze een bepaald product aanbieden? Ik zie het ook online bij heel veel ondernemers; ze weten eigenlijk niet exact waarom ze iets doen. Vaak is de reden: ik vind het leuk om te doen. Maar met “ik vind het leuk” trek je natuurlijk niemand in het bijzonder aan.

Met fans creëer je ook haters

Wat heel duidelijk gezegd wordt in Start with Why is dat het maken van een heldere keuze in wie je klanten zijn, je ook een heldere keuze maakt in wie dat niet zijn. En vaak zorgt de heldere keuze voor je ideale klant er ook voor dat er een hoop mensen afhaken, of zelfs “anti” worden. Kijk bijvoorbeeld naar Apple (dat doet Simon Sinek ook continu), zij hebben een heel duidelijke en super trouwe fanbase (eens een Apple is vaak altijd een Apple), maar de mensen die geen Apple product kopen zijn vaak heel erg fel tegen Apple en juist pro Samsung bijvoorbeeld. Maar doordat Apple zo helder heeft waarom zij hun producten maken, kunnen zij ALLES maken zolang het in lijn is met hun waarom.

Wat is mijn waarom?

Daar ben je misschien nu ook nieuwsgierig naar en ik vertel het je heel graag. Toen ik mijn eigen droom ging waarmaken, merkte ik opeens hoeveel vrijer en gelukkiger ik ervan werd. Dit gevoel van geluk en vrijheid wil ik delen met anderen. Voor ik mijn droom ging waarmaken voelde ik me gevangen in mijn baan en had ik het gevoel dat mijn leven “prima” was, maar prima is voor mij niet meer genoeg. Het is daarom mijn missie om andere vrouwen zoals ik te helpen, om van een prima leven naar een geweldig leven te gaan door bijvoorbeeld van hun hobby hun droombaan te kunnen maken. Dat is de reden dat ik het online programma “Project Droomvanger” heb gecreëerd, dat ik de workshop Maak een vliegende start met jouw bedrijf ga geven en ook dat ik de boekenclub ben gestart.

Ook meer leren over jouw waarom en hoe het principe precies werkt? Koop dan hier het boek via bol.com

Wat is jouw “Why”?

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat wanneer jij via deze link iets koopt, ik een percentage betaald krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor. Ik ben niet gevraagd om dit artikel te schrijven, ik ben echt overtuigd van de waarde van dit boek.