lifestyle

Body positivity: Ik ben dankbaar voor mijn lijf!

Voor wie de term Body positivity  niet bekend klinkt; het is de laatste jaren ontzettend in opkomst op social media (vooral Instagram en YouTube) en het houdt in dat je positief bent over je lichaam ongeacht hoe het er uit ziet. Het is een inspirerende community van zowel mannen als vrouwen, die er niet uit zien zoals de maatschappij dat verwacht; ze zijn “te dik”, “te dun”, “te gespierd”, “niet gespierd genoeg”, hebben striae, cellulitis en littekens. Kortom: het zijn heel normale mensen zoals iedereen. Ik word net als iedereen ook beïnvloed door foto’s uit tijdschriften of reclames en merk dat ik mezelf vergelijk met de modellen die je ziet. Dat is natuurlijk appels met peren vergelijken, want zij zijn 99% van de keren ontzettend gefotoshopt, hebben vaak personal trainers voor hun sport-routine en zijn super strikt in hun dieet. De Body positivity community wil van de onrealistische verwachtingen van ons lijf af en dat wil ik ook. Daarom kies ik er vandaag voor dat ik dankbaar ben voor mijn lijf!

Streepjes.jpg

Dankbaar zijn voor mijn lichaam

Er zijn gewoon dagen dat ik mijn lichaam en hoe het eruit ziet vervloek. Ik vind mijn buik niet mooi, mijn armen “flubberen” en het mag allemaal wel wat strakker. Wat ik hierbij vaak vergeet, is dat ik nog geen half jaar geleden ben bevallen. Het is dus hoog tijd dat ik juist een beetje dankbaarheid toon voor mijn lichaam.

Ik ben dankbaar voor…

 • mijn buik, want daar heb ik twee prachtige, gezonde kindjes in mogen dragen
 • mijn benen, want daar kan ik stukken mee wandelen met mijn gezin – en achter mijn dochter aan
 • mijn armen, want daar kan ik mijn twee dochters mee knuffelen, optillen, troosten als ze dat nodig hebben
 • mijn billen, want die laten mij heerlijk op ze uitrusten na een drukke dag
 • mijn handen, want daar kan ik de kleine handjes van mijn dochters mee vasthouden en natuurlijk mijn blog mee typen
 • mijn hele lichaam, want het is gezond en sterk genoeg om mee te kunnen sporten waar ik ontzettend van geniet
 • mijn mond, want daar kan ik heerlijk eten en drinken mee proeven, mee praten en natuurlijk kusjes geven aan mijn dochters (en man 😉 )
 • mijn ogen, want daar kan ik al het moois van de wereld mee zien
 • mijn oren, want daarmee kan ik luisteren naar muziek en naar de verhalen van Sophie en het gekraai van Fenne
 • mijn neus, want er gaat niks boven de geur van vers-gewassen was en pasgeboren baby’s

Waar ben jij je lichaam dankbaar voor?

logo

Volg mijn blog gemakkelijk met Bloglovin

 

Advertenties

12 gedachten over “Body positivity: Ik ben dankbaar voor mijn lijf!

 1. Poe, je slaat de spijker op zijn kop! Soms heb je wel eens van die dagen dat je even wat minder blij bent met je lichaam, zoals ik vandaag. Wat een mooi blogbericht en zo waar! Voortaan het negatieve omzetten in het positieve dus 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Wauw… mooi! Super mooi geschreven. Ik wou dat ik elke dag zo dankbaar kon zijn. Maar ik deel zeker je mening over het feit dat ons lichaam het huis is geweest van onze prachtige kinderen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s