Moederschap

Trucjes om niet te gaan slapen

Hoi, ik ben Sophie! Ik dacht, laat ik eens een stukje schrijven bij mama op de blog en daarin vertellen welke trucjes ik heb om niet te gaan slapen. Ik ben nu bijna twee en een half en ik vind het niet leuk om naar bed te gaan. Nou hebben andere kindjes daar vast ook last van, dus ik deel de trucjes die ik gebruik zodat ik niet hoef te gaan slapen. Ze zijn heel erg goed, want papa en mama trappen er best vaak in en dan hoef ik lekker niet te gaan slapen. Wil je ook weten hoe ik het zo lang mogelijk uit stel?

IMG_1252.jpg

Tandenpoetsen – Het uitstellen begint natuurlijk al voor ik in bed lig. Als mama of papa mijn tanden heeft gepoetst, wil ik ook nog even zelf na-poetsen.

Slokje water – Ik wil altijd een slokje water drinken als ik in bed lig. Ik krijg namelijk altijd héééél erge dorst als ik op bed lig. Mama zet sinds een tijdje gewoon een bekertje op mijn kamer, dus dat werkt niet meer zo goed..

Jeuk – Als papa of mama zeggen dat ze naar beneden gaan, krijg ik altijd plotseling heel erge jeuk. Dan wil ik helemaal ingesmeerd worden met zalf en dan ga ik pas weer liggen.

Grote bed – Ik probeer ook vaak op het grote bed te gaan liggen. Als ik daar maar vaak genoeg op ga liggen mag ik vast een keer daar blijven slapen. Dan lig ik ’s nachts gezellig bij papa en mama. Leuk toch?

Knuffel – Ik vraag ook altijd nog om een knuffel als ik op bed lig. Dan houd ik mama nog even heel stevig vast en dan krijg ik vanzelf nog een paar kusjes. Vaak duurt het dan nog heel lang voor mama mij weer wil los laten, vooral omdat ik zo hoog en schattig mogelijk klets en zeg dat ik mama lief vind.

Verhaaltje – Voor het slapen gaan wil ik minimaal 2 verhaaltjes lezen. Mama zegt altijd bij het tweede verhaaltje dat ik moet gaan slapen als ze daar mee klaar is. Dan zeg ik lekker halverwege het verhaaltje dat ik een andere wil, dan mag ik nog iets langer opblijven.

Cracker – Vlak voordat mama of papa naar beneden loopt, bedenk ik altijd dat ik eigenlijk best wel honger heb. Dan vraag ik nog even snel om een crackertje en die krijg ik vaak ook!

Als ik dit allemaal heb gedaan, ben ik vaak wel heel erg moe en dan ga ik maar slapen. Dan kan ik morgen weer lekker vroeg papa en mama uit bed halen, want dat vind ik ook heel erg leuk! Vind je het leuk om vaker trucjes van mij te leren? Ik weet er nog heeeeeeel veel!

Lieve knuffel,
Sophie

Heb jij nog goede trucjes om niet te hoeven slapen?

logo

Volg mijn blog gemakkelijk met Bloglovin

 

Advertenties

21 gedachten over “Trucjes om niet te gaan slapen

  1. Haha, zo herkenbaar! Hier wordt ook altijd gesmeekt om een aller, aller, allerlaatste verhaaltje. En peuterlief wil ook altijd nog even ‘wat vertellen’ (en nog wat en nog wat en nog wat) voordat het lciht uitgaat.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s