Mooier Leven

Eten waar je blij van wordt

Iedereen heeft wel eens een moment dat je er even doorheen zit. Wist je dat je dit ook door eten kunt verhelpen, of zelfs kunt voorkomen? Ik bedoel dan niet eten op het moment dat je gestrest bent, waar je dan zin hebt zoals chips, koekjes en snoep. Als ik het heb over eten waar je blij van wordt, dan bedoel ik eten wat er letterlijk voor zorgt dat je beter in je vel zit. Hieronder een lijstje van happy food.

meal-2069017_1920.jpg

Zoete aardappel- De smilies hierboven maken mij al blij door hoe ze eruit zien en wie vindt dat nou niet? Maar echt gezond zijn ze natuurlijk niet. Zoete aardappels daarentegen zijn wél erg gezond en bevatten veel antioxidanten, vitaminen, eiwitten en complexe koolhydraten. Alles samen zorgt ervoor dat je lang vol zit van deze groente en dat er stofjes in je hersenen worden aangemaakt waar je blij van wordt.

Pure chocolade- Dat chocolade lekker is wisten we al. Waarschijnlijk heb je ook al eerder gelezen dat pure chocolade ook goed voor je is, maar deze lijst zou niet compleet zijn zonder deze te vermelden. Door het eten van pure chocolade voel je je meer energiek en levendig. Dit komt door de verbeterde bloedsomloop naar de hersenen en versterkte concentratie. Alleen heb je er niet heel veel van nodig, dus één blokje per dag is eigenlijk al genoeg! (jammer hè 😉 )

Griekse yoghurt- Er zit heel veel calcium in Griekse yoghurt én het bevat veel eiwitten. Calcium helpt je hersenen het gelukshormoon aan te maken. Laat dit eten dus nou goed zijn voor je hersenen én voor de lijn; score!

Honing- Niet alleen is honing heerlijk zoet en een gezonder alternatief dan suiker, het bevat ook nog kaempferol en quercetine; dit houdt je hersenen gezond en voorkomt depressie. Ook zorgt honing voor minder schommeling in je bloedsuikerspiegel dan suiker.

Bloemkool- Blijkbaar zit deze oer-Hollandse groente vol met vitamine B6 en foliumzuur, wat beide door je lichaam gebruikt wordt om neurotransmitters aan te maken. Deze zitten in je hersenen en zijn van invloed op je plezier, libido en geheugen.

Koffie- Ja, hier word ik dus ontzettend blij van. Onderzoek toont aan dat vrouwen die vier of meer koppen koffie drinken, 20% minder kans hebben op een depressie! Dat komt door de cafeïne. Dat is namelijk een soort drugs (niet zo schadelijk, wel verslavend) en zorgt ervoor dat de hersenen binnen een half uur dopamine en serotonine gaan afgeven. Daarnaast is het net als chocolade ontzettend lekker en de combinatie is al helemaal niet te versmaden. Dus ik pak nog een bakkie!

Van welk eten (of drinken) word jij gelukkig?

logo

Volg mijn blog gemakkelijk met Bloglovin

Advertenties

12 gedachten over “Eten waar je blij van wordt

  1. Ik wordt oom megablij van koffie éb chocola. Schenk mij meteen ook maar bij :). Oh en goed om te weten dat die depressie als het aan de koffie ligt niet op de loer ligt. Ik drink way over 4 koppen per dag (hoezo verslavend 🙂 )

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s